Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

de Ina in Muraturi, 24 Ian 2014 | 7429 vizualizari

 

Ador sfecla rosie, in orice combinatii :X *** Daca nu gresesc, am vazut ideea cu chimenul la Lia si ma bucur ca l-am folosit si eu. Se obtine o zeama pe care-o bei cu cana :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 3-4 bucati sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean ( sau cateva linguri cu hrean ras, in otet )
  • frunze de telina
  • 20- 30 grame grame seminte de chimen
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 600 g zahar
  • 5-6 linguri rase cu sare ( 1 lingura de sare la 1 kg. de legume )
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen:

Conopida se spala bine si se desface in buchetele .

Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite.

Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi.

In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca 50-80 grame ).  Adaugam cca 20 grame seminte de chimen ,  10-20 boabe de piper si bucati de hrean curatat ( eu am pus 3 linguri cu hrean ras, in otet )  si frunze de telina.

Incepem sa asezam  buchetele de conopida alternand cu bucati de sfecla rosie si frunze de telina, pana terminam intreaga cantitate de legume.

Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin, o mana de boabe de mustar, cateva boabe de piper si cateva seminte de chimen. Daca este cazul, vom suplimenta cantitatea de zahar pana obtinem  gustul dorit. Se pune la fiert , iar cand da in clocot oprim focul si turnam fierbinte peste conopida si sfecla din bidon. 

Pentru a evita ridicarea legumelor la suprafata lichidului, facem pod din cateva scandurele ( curate ) asezate-n cruce . ( daca avem loc, putem pune cateva sticle cu apa ) . Punem capacul imediat si dam bidonul la rece. 

In cca 3 saptamani vom avea muraturi delicioase si frumos colorate :X

TIPS-URI

1

1 portie inseamna 1 bidon cu capacitatea de 15 litri.

2

Semintele de chimen vor da o aroma deosebita muraturilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

25.01.2014, 18:49

Wow, ce culoare frumoasa!
Ce pofta mi-ai facut!!! Ma duc in balcon ))

Ina 1

25.01.2014, 19:28

eu am fost in garaj )

Rocsi 1

25.01.2014, 20:31

Ce culoare faina au de la sfecla!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti la borcan dulci acrisori